Om RAP:I:STAN


Platformen RAP:I:STAN er for unge med flygtninge- og migrantbaggrund, som har kreativt potentiale og en interesse i kunstneriske udtryksformer, som de ønsker at sætte i spil i dansk kulturliv.

RAP:I:STAN arbejder for at skabe de nødvendige broer, relationer og erfaringer, som gør, at det danske samfund ikke mister en generation af nye unge samfundsborgere, fordi de forbliver på dørtærsklen til det danske samfund fremfor at blive inkluderet som en aktiv og udøvende del af det.

Vi tilbyder en alternativ metode til integration, hvor vi bruger hiphop  kunst, musik, dans, og rap  som værktøj til at få unge til at interessere sig for det omkringliggende samfund, udtrykke tanker og holdninger og indgå i fællesskaber og projektarbejde med andre unge.

Projektet har allerede vist flotte resultater og er blandt andet blevet fremhævet af Europa Kommissionen som et godt eksempel på, hvordan kultursektoren kan bidrage til en bedre integration af flygtninge.

Det tilbyder vi

Vi arbejder med forskellige workshopsformater, performances og talks, der tager udgangspunkt i emner som inklusion, racisme, at være ny i Danmark, et liv med flugt og generelt det at føle sig anderledes pga. etnicitet og kulturelle forskelle. Alle vores projekter har kreative og inkluderende elementer. Vi er her ikke for at forklare jer, hvordan verden hænger sammen - vi vil hellere diskutere den med jer!
For hver gang vi optræder, for hver gang vi underviser og for hver gang jeg mødes med RAPOLITICS og hele holdet bag, får jeg en følelse af, at jeg kan gøre en forskel, at jeg er vigtig – og dermed er min stemme også vigtig. Det er nok for mig, og jeg ved, at jeg ikke er alene om den følelse.
Manilla Ghafuri, fortæller i RAP:I:STAN

Fortællerne

RAP:I:STAN fortæller-teamet består af en gruppe vidt forskellige unge, der har dét tilfælles, at de er dygtige formidlere og har flygtningebaggrund.

Kontakt RAPOLITICS