Rapolitics film

Tjek vores seneste videoer ud

Who can stop me?

Yukka har ofret alt for sin musik. Fra den ene dag til den anden må hun forlade sit liv i Egypten, efter hun i kølvandet på det Arabiske Forår begynder at bruge rapmusik aktivistisk til at gøre omverdenen opmærksom på politiske problemstillinger i hjemlandet. På asylcenteret i Danmark er ventetiden lang, og Yukka er som paralyseret og føler, at hun har mistet sin evne til at udtrykke sig gennem rim og flow. Alligevel spiller rappen en central rolle i hendes vej tilbage til en ny tilværelse. Som Yukka udtrykker det: “Rap er som en god ven, der var der for mig, da ingen andre var”:
Book Film & talk med Yukka her

– En film af: Katarina Siig Søderberg og Jeppe Carlsen – Projekt: RAP:I:STAN med støtte fra Roskilde Festival

Beyond Hometown Baghdad

Følg Adel fra Baghdad til København i en fortælling om at finde sig selv som ung i en krigstid. En rejse hvor heavy metal bliver Adels redning i kaosset. Med Beyond Hometown Baghdad fortsætter Rapolitics den fortælling, Adel begyndte som 19-årig i webdokumentarserien, ‘Hometown Baghdad’. Serien vandt tre Webby awards og fik verdensomspændende medieomtale. Nu ti år efter, er Adel klar til at fortsætte sin fortælling.
Book Film & talk med Adel her

– En film af: Katarina Siig Søderberg, Jeppe Carlsen Adviser: Mathias Findalen Bickersteth Crew: Pernille Madsen Bjerre. – Projekt: RAP:I:STAN med støtte fra Roskilde Festival

De ser på mig, men ser ikke mig

Hvad tænker du, når du ser en fremmed? Hvad hvis det er en muslimsk kvinde med flygtningebaggrund?
Manilla Ghafuri, der er fortæller i Rapolitics, kender alt til at blive mødt med en forudindtaget forståelse af, hvem hun er. Det er én af grundene til, at hun tager ud med Rapolitics og holder oplæg om identitet og mediernes fremstilling af minoriteter.
Book et oplæg med Manilla her
Film af: Monica Ghafuri & Katarina Siig Søderberg
– Projekt: RAP:ISTAN

#Hjem

(TW)
Priscilla er storyteller i Rapolitics og har fundet styrken til at dele sin historie, som hun har holdt for sig selv i mange år. Den handler blandt andet om at finde sig til rette i sin krop og seksualitet og cirkler om emner som LGBT-rettigheder, bodypositivity og seksuelt misbrug.
Book et oplæg med Priscilla her

– Video af: Katarina Siig Søderberg & Monica Ghafuri
– Projekt: RAP:I:STAN

Storyteller

Danskerne tror, at det går langt værre på integrationsområdet, end det gør. Det viser en undersøgelse fra Zetland (2019) Nye statistikker viser en integrationssucces, hvor langt flere med anden etnisk baggrund tager en uddannelse og kommer i job og færre begår kriminalitet. Hvad betyder den skævvridning for vores opfattelse af andre?
Muddi, som har palæstinensisk baggrund og måtte flygte til Danmark som barn, er storyteller i Rapolitics. Han har oplevet at blive mødt med en stereotyp opfattelse af, hvem han er – men han har også oplevet, at hans fortælling og mødet mellem mennesker kan ændre andres opfattelse og politiske ståsted.
Book et oplæg med Muddi her
– Video: Katarina Siig Søderberg
– Projekt: RAP:I:STAN

Der hvor jeg kommer fra

Sorg, massakre og traumer.
Det er nogle af de ord, Muhibo bruger til at beskrive sin barndomsgade, men Mohibo har fundet en måde at bearbejde fortiden på..

Book et oplæg med Muhibos her

– Video af: Monica Ghafuri Katarina Siig Søderberg
– Projekt: RAP:I:STAN

Rapolitics på Vestbredden // Gadekunst er vores stemme

Muddi, som er storyteller i Rapolitics med palæstinensisk baggrund, er for første gang rejst til sine forældres hjemland. På Vestbredden mødes han med de unge palæstinensiske kunstnere – rapperen Sophia og street artisten Moodi for at tale om, hvordan de bruger kunst til at fortælle og bearbejde deres historier og modstå den israelske besættelse.
Book et oplæg med Muddi her

– Video af: Katarina Siig Søderberg
– Projekt: RAP:I:STAN
Tak til Shoruq Organization مؤسسة شروق

STRANGER

Er du nogensinde flygtet? Har du nogensinde følt dig anderledes? I Rapolitics vandreforestilingen ‘STRANGER’ har fire modige fortællere med flygtningebaggrund prøvet begge dele.
De tager publikum med på en rejse tilbage til nogle af de sværeste tider i deres liv. Forestillingen sætter fokus på, hvordan det føles at være anderledes og undersøger, om der mon er fællesskab i anderledeshed?

– Video: Georg Works – https://www.georgworks.com. Instruktør: Nadezda Klimenko. Scenograf: Anna Karólína Gestsdóttir
– Projekt: RAP:I:STAN i samarbejde med KBH+ AskovFonden og Villa Kultur

We are Rapolitics

Stift bekendskab med en håndfuld af Rapolitics dygtige rap coaches, der underviser børn og unge i at formidle deres budskaber igennem ord, rap og musik. I Cypheren We are Rapolitics fra 2016 holder de selv mikrofonen.

Beat, mix og master – Manus Bell
Video, Klip og grading – Yuwanit
Trompet – Stefan Iwan

Rappere i rækkefølge:
Iris Poparic // Spontan // Manus Bell // Gaff // Mc Ske // Fabeldyret // NIP$ // Marker // Kayejero // مؤسسة شروق

Kan hiphop ændre verden?

Glimt fra Rapolitics events på Folkemødet på Bornholm 2018.